Anbefalinger for lederutvikling

lederanbefalinger_size-large_size-largeHvordan få mest mulig igjen for lederutviklingen i din virksomhet? Psykologforeningen har utarbeidet en veileder med konkrete anbefalinger, både for den som kjøper, og den som leverer lederutviklingstjenester. I LD&D har vi hatt gleden av å være med i høringsgruppen på denne veilederen, som nå er tilgjengelig for alle – og som vi tror er verdifullt bidrag til god praksis innen lederutvikling. 

Selv om det er mange gode måter å drive lederutvikling på, sier prosjektleder Per A. Straumsheim, tror vi det å følge noen overordnede prinsipper vil heve kvaliteten på tjenestene. Ikke alt som fins på markedet er like kunnskapsbasert.

Anbefalingene kan brukes både av de som leverer lederutviklingstjenester internt og eksternt, og de som kjøper inn tjenestene. Innkjøpere kan bruke anbefalingene som grunnlag for å stille spørsmål og krav til leverandørene, i en anbudsprosess og underveis i leveransen.

Staumsheim sier videre at det er umulig å lage uttømmende anbefalinger om lederutvikling.

– Det kan være viktige områder som er utelatt, men som burde vært med. Oppfordringen er derfor: Har du forslag eller innspill? Formuler en tekst og send den til oss, så vil vi vurdere om den egner seg som en del av anbefalingene. Vi ønsker regelmessig å oppdatere disse anbefalingene, også her ønsker vi dine innspill i tiden fremover, sier han.

Du finner Psykologforeningens anbefalinger for lederutvikling her!

Del dette!

Det er stengt for kommentarer.